Прокуратурата повдигна обвинение на 60-годишния бизнесмен от Кипър Димитракис Пирилис, който прегази и уби 30-годишен крадец в нивата си край Пловдив.

Както TrafficNews съобщи, смъртоносната среща между жертвата и собственика на земеделската земя се разигра около полунощ на 11 май в землището на село Болярино.

Деянието на мъжа е категоризирано като причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие, за което законът предвижда лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи - от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

Все още няма информация дали случаят ще бъде разглеждан като особено тежък, но има основания да се счита така, тъй като според данни от досъдебното производство Димитракис е минал няколко пъти през тялото на починалия. 

Фатално! Кипърец блъсна и прегази три пъти ром крадец край ПловдивСрещу него ще бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство

Според информацията изнесена до момента, кипърецът разбрал, че трима роми опитват да извършват кражба на люцерна или на селскостопански животни от фермата му. След като ги видял, той се качил в товарния си автомобил "Форд Рейнджър" и ги подгонил, като в този момент тримата мъже се разбягали в различни посоки.

На около 600 метра от фермата, собственикът успял да застигне единия от тях, като го блъснал и го оставил под гумите на возилото си. Пострадалият е починал вследствие на нараняванията при пътнотранспортното произшествие. 

Бизнесменът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Пловдив. Предстои държавното обвинение да поиска постоянното му задържане. Разследването по случая продължава.   

В момента в село Болярино няма полицейско присъствие, предаде екип на TrafficNews от мястото на инцидента.

„Действително дойдоха полицейски сили и Жандармерия, но към момента всичко е спокойно. Аз лично не съм усетила никакво напрежение сред местните хора“, сподели пред наш репортер кметът на селото Стефка Милиева.

Димитракис Пирилис живее в Болярино от 2002 година. През април 2015 година къщата му е изгоряла до основи, споделиха местни жители. Кметицата не се ангажира със становище дали се касае за умишлен палеж.

Известно е, че тримата роми, хванати по време на опит за кражба, са жители на село Белозем.

Какво коментираха близките на жертвата и кметовете на Болярино и Белозем - вижте във ВИДЕОТО: