Баща и син от търговищкото село Давидово сложиха край на дългогодишна разправия със свой 54-годишен съсед, като го хвърлиха жив в кладенец. Убийството е станало на 20 юли, а трупът на жертвата е намерен три дни по-късно, след като близките му го обявили за издирване. 5-метровият кладенец се намира в имота на загиналия мъж, който бил метнат там посред бял ден.

Подробностите по бруталното убийство бяха огласени на извънреден брифинг от говорителя на Окръжната прокуратура в Търговище прокурор Васил Ангелов.

Задържани са 74-годишният жител на Давидово и неговият 42-годишен син, които са извършили престъплението. Двамата се опитали да замаскират убийството като нещастен случай. Те са се възползвали, че съседът им бил много пиян и не е можел да окаже съпротива.

Синът е криминално проявен, известен е на полицията с кражби и побои. Срещу него и баща му вече са повдигнати обвинения за умишлено убийство. И двамата са задържани на 16 август за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка "задържане под стража", каза още Ангелов.

Загиналият също е криминално проявен и според съседите имал тежък характер и често се забърквал в скандали. 

В злополучния ден обаче между комшиите не е имало свада. Бащата и синът не са планирали убийството на самотно живеещия мъж. Решението им е инцидентно, възползвали са се от тежкото алкохолно опиянение на съседа си, твърдят от прокуратурата.

Няма свидетели на престъплението, но бащата е направил самопризнания, като преди това неколкократно със сина му променяли версиите си.