Българин е една от жертвите при стрелбата в германския град Ханау снощи около 22 ч местно време. Според непотвърдена официално информация жертвата е на около 40 години и е от Мездра е, пише 24 часа . Вдовец е има малко дете. Живее и работи в Erlensee.

Не е ясно дали близките му са уведомени за трагедията. Както вече Би Би Си съобщи, девет души бяха убити при стрелби в два наргиле бара. Други четирима са тежко ранени. Стрелецът се придвижвал с кола в тъмен цвят.

След 7-часово издирване властите информираха, че заподозреният за стрелбата е намерен мъртъв в дома си заедно с друго тяло.

Стрелецът е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи, съобщи в. „Билд“, без да цитира източник. Нападателят е германски гражданин с разрешително за огнестрелно оръжие, а боеприпаси и пълнители са открити в колата му, посочи още изданието.

Нападателят първо убил 3-ма души в бара в центъра на Ханау, след което с кола се придвижил до другия бар в кв. „Кеселщат”, където застрелял на място още 5-има. Жертвите станаха девет, след като ранен почина по-късно.

Ето и снимка на стрелеца:

Стрелецът в Германия е оставил писмо и видео! Имал крайно десни възгледиМъжът е признал за нападението и се е самоубил