Изключително дръзко и безцеремонно е действал 37-годишния Марио Илиев, който извърши серия кражби на автомобили на територията на Кършияка. Една от жертвите – турският гражданин Карагьоз Атакан, който от 11 години живее в България, разказа с подробности пред Окръжен съд 0 Пловдив как точно е била открадната колата му, докато той се е намирал на метри от нея. Карагьоз го видял преди да влезе в колата, Марио Илиев стоял до едно дърво и наблюдавал. Бил с медицинска маска.

Отидох да платя заплатата на чистачката, излязох от колата и бях на максимум 1 метър от нея, докато давах парите. През това време той се качи на колата, но аз не го видях. Чух го да затваря вратата, аз отворих за да го хвана. Сграбчих го за якето. После той даде газ и аз вървях с него 20-30м и той ме удари по ръцете”, разказа мъжът пред магистратите. „Мислех, че тогава ще умра”, допълни пострадалият. Това се случило на улица „Порто Лагос”.  

Докато се опитвал да го спре с едната ръка го държал за якето, с другата бил хванал вратата на колата, а краката му се суркали по улицата, като и към момента има рани по коленете.

„Той ме изблъска, бяхме близо и до други коли и се пуснах, за да не се блъснем. Той продължи с колата, аз бягах след него и видях една патрулка на светофара. Качих се и казах „откраднаха колата ми”.

В последствие крадецът хвърлил телефона му на улицата и случайни хора го намерили и го предали в полицията.

Автоджамбазът, откраднал няколко коли в Пловдив, дойде с белезници в съда, не призна винаДелото ще протече по общия ред с разпит на свидетели

Марио Илиев е подсъдим за кражба на автомобили на обща стойност 96 000 лева, но отказва да признае вина пред съда.

Както TrafficNews разказа в серия материали, 37-годишният мъж откраднал два фолксвагена, едно ауди и едно порше кайен. Двата фолксвагена модели „Пасат ЦЦ” и „Пасат” все още не са открити и върнати на собствениците, за разлика от аудито и поршето. Според данните общото при кражбите било идентичният почерк на извършителя - докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели. След това джамбазинът сменял номерата, за да не бъде хванат.

Първият откраднат автомобил бил „Пасат ЦЦ”. Той е задигнат от млада жена на 28 ноември 2022г. преди тя да си тръгне от работното място. Тогава крадецът се промъкнал в двора на компанията в която работи в район “Северен”, на метри от сградата на Трето районно управление. Качил се е в колата минути преди 19 часа и е тръгнал с превозното средство. Автомобилът се карал от Мария Кощилакова, но бил на името на майка ѝ – Гена. Двете жени се конституираха като частни обвинители срещу крадеца, претендирайки сумата от почти 25 000 лева, каквато е стойността на автомобила.

Откраднаха колата на пловдивчанка от двор

Втората открадната кола била поршето, собственост на Никола Диев. Тя била задигната на 19 декември 2022 г., докато мъжът бил спрял за малко пред офис на куриерска фирма. Автомобилът имал GPS и бил открит в землището на село край Дупница.

Третата кола „Фолксваген Пасат“ била на Фейзи Садъков, но била открадната от владението на Атакан Карагьоз. Карагьоз спрял за малко на улица в „Кършияка” на 6 януари миналата година. Въпреки, че бил в близост до колата, крадецът не се уплашил да действа. Карагьоз бил оставил автомобила без да го пази и крадецът влезнал и затворил вратата. Карагьоз чул и се опитал да го спре, но джамбазинът потеглил, като влачил пострадалия.

Откраднаха колата на мъж в Пловдив пред очите му, имате ли информация?Откраднатата кола е сив "Фолксваген" пасат

Четвъртият откраднат автомобил - джип ауди бил открит в пазарджишкия участък на магистралата. 

След прецизен анализ на събраните доказателства и благодарение на добрата координация и взаимодействие на полицията в Пловдив и Пазарджик, авторът на противозаконните отнемания бил задържан. По данни на прокуратурата Марио Илиев е столичанин, живеещ на квартира в Пловдив.

На принципа на териториалната подсъдност, за откраднатото „Ауди”, мъжът е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Пазарджик.

Делото в пловдивския Окръжен съд е само за кражбата на другите 3 автомобила.

Автоджамбазът, откраднал редица коли в Пловдив, не призна вината си, сочи друг за извършителМарио Илиев и защитата му поискаха обвинителния акт да бъде върнат за поправка

Изправиха пред съда автоджамбазина, откраднал редица коли в Пловдив36-годишният Марио Илиев е столичанин, живеещ на квартира в Пловдив