Автоджамбазинът, който открадна няколко автомобила в Пловдив в края на 2022 г. и началото на 2023г., се изправи пред Пловдивския окръжен съд, но днес делото не успя да стартира по същество. Както TrafficNews разказа в серия материали тогава, 36-годишният Марио Илиев открадна два фолксвагена, едно ауди и едно порше кайен.

Двата фолксвагена модели „Пасат ЦЦ” и „Пасат” все още не са открити и върнати на собствениците, за разлика от аудито и поршето. Според първоначалните данни общото при кражбите било идентичният почерк на извършителя - докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели. След това джамбазинът сменял номерата, за да не бъде хванат.

Първият откраднат автомобил бил „Пасат ЦЦ”. Той е задигнат от млада жена на 28 ноември 2022г. преди тя да си тръгне от работното място. Тогава крадецът се промъкнал в двора на компанията в която работи в район “Северен”, на метри от сградата на Трето районно управление. Качил се е в колата минути преди 19 часа и е тръгнал с превозното средство. Автомобилът се карал от Мария Кощилакова, но бил на името на майка ѝ – Гена. Двете жени се конституираха като частни обвинители срещу крадеца, претендирайки сумата от почти 25 000 лева, каквато е стойността на автомобила.

Откраднаха колата на пловдивчанка от двор

Втората открадната кола била поршето, собственост на Никола Диев. Тя била задигната на 19 декември 2022 г., докато мъжът бил спрял за малко пред офис на куриерска фирма. Автомобилът имал GPS и бил открит в землището на село край Дупница.

Третата кола „Фолксваген Пасат“ била на Фейзи Садъков, но била открадната от владението на Атакан Карагьоз. Карагьоз спрял за малко на улица в „Кършияка” на 6 януари миналата година. Въпреки, че бил в близост до колата, крадецът не се уплашил да действа. Карагьоз бил оставил автомобила без да го гази и крадецът влезнал и затворил вратата. Карагьоз чул и се опитал да го спре, но джамбазинът потеглил, като влачил пострадалия 5-10 метра.

Откраднаха колата на мъж в Пловдив пред очите му, имате ли информация?Откраднатата кола е сив "Фолксваген" пасат

Четвъртият откраднат автомобил бил – джип ауди бил открит в пазарджишкия участък на магистралата. 

След прецизен анализ на събраните доказателства и благодарение на добрата координация и взаимодействие на полицията в Пловдив и Пазарджик, авторът на противозаконните отнемания бил задържан. По данни на прокуратурата Марио Илиев е столичанин, живеещ на квартира в Пловдив.

На принципа на териториалната подсъдност, за откраднатото „Ауди”, мъжът е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Пазарджик.

Делото в пловдивския Окръжен съд е само за кражбата на другите 3 автомобила, но разпоредителното заседание днес се отложи, защото един от пострадалите - Атакан Карагьоз беше нередовно призован за днешното заседание.

Следващото заседание е насрочено за 11 април.

Задържаха софиянец за серията кражби на автомобили в КършиякаВсички коли са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели