Районна прокуратура наблюдава досъдебно производство, образувано по сигнал за купуване на гласове. Сигналът е подаден по телефона в 6 РПУ и в условия на неотложност е образувано досъдебно производство и е проведен обиск, съобщи зам. районният прокурор Атанас Илиев. 

Касае се за цех за дограма в квартал "Столипиново". При обиска са открити 11 стъклени дамаджани с алкохол, 50 чифта маратонки, известна сума пари в дребни купюри и тефтер. 

След обиска от районното са докладвали на Районна прокуратура за дознание, образувано по чл. 167 ал. 3 от НК. 

"На този етап нямаме данни за нарушение, касаещо предстоящите избори. "Районна прокуратура е разпоредила спешно материалите да бъдат докладвани , за да видим дали има извършено престъпление, свързано с предходните избори на 4 април.  Дежурният прокурор не е давал разпореждане за задържане."заяви Атанас Илиев. 

Ако има задържан той е по Закона за МВР, уточни той. 

Според запознати откритият тефтер е съдържал лични данни на близо 2000 души. Цехът, който се намира на ул. "Острец" е собственост на мъж на име Ангел, който вчера е бил изведен с белезници. Той е набирал гласоподаватели за коалицията "Изправи се! Мутри вън!".