Трима апаши са задържани в полицейския участък в Лесичово и Панагюрище. Преди около месец в РУ-Пазарджик била получена жалба от собственик на хранителен магазин в лесичовското село Динката. Мъжът се оплакал, че за известен период от време апаши са извършили кражби на хранителни продукти на обща стойност от близо 500 лева.

С работата по случая се заели служители от местния полицейски участък в Лесичово. Те установили, че автори на посегателствата са 52-годишна жена от село Динката и нейната 16-годишна внучка. По случая е образувана преписка, която е изпратена в Районната прокуратура в Пазарджик.

В събота в полицейското управление в Панагюрище се получил сигнал от собственик на лек автомобил. Мъжът съобщил, че при товаро-разтоварни дейности пред ресторант в средногорския град апаш е отмъкнал намираща се във возилото мъжка кожена чантичка. В нея потърпевшият съхранявал сумата от 5200 лева. Екипи на полицейското управление реагирали незабавно и в близост до мястото те установили 59-годишен жител на Нови Искър. Станало ясно, че мъжът е отмъкнал чантата с парите. На мястото е извършен оглед, а паричната сума е възстановена обратно на собственика и. По случая е образувано бързо производство.

Снимка: Архив