Мащабна антитерористична операция на МВР, ДАНС и прокуратурата се провежда в Пазарджик. Ромският квартал „Изток” в града е блокиран от полиция от ранни зори. Коли на жандармерията са отцепили района.

Около 300 полицаи и жандармеристи са обсадили ромската махала в града. Полиция е отцепила входовете и изходите на квартала. Блокирана е джамията. Правят се обиски и на частни адреси.

Говорителят на полицията Мирослав Стоянов заяви, че се провежда специализирана полицейска операция, под ръководството на Окръжна прокуратура, но на този етап отказа подробности.

По непотвърдена информация, има и арестувани по време на мащабната акция. Полиция има и в къщата на ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден по делото за разпространение на радикален ислям и получи 4-годишна ефективна присъда. От неговия дом и от този на негови близки са иззети компютри, книги и проповядващи материали, които са насочени срещу демократичните принципи.

Пред блокирана джамия „Абу Бекир” са се събрали около 100 човека. Те твърдят, че не знаят за какво е полицейската операция. Пред мюсюлманския храм има четири автомобила на полицията и кола на жандармерията.
На колите на хората от квартала има залепени стикери на арабски език.

TrafficNews.bg