Манифактура за обработка на контрабанден тютюн е разбита в Шекер махала при акция на  полицаите от Трето районно управление. Там са открити 50 кг тютюн и машина за рязането му. 

Акцизната стока е открита в дома на 19- годишно момиче в квартала. В трето районно е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 234 ал 1 от НК. 

В хода на извършена проверка по линия "акцизни стоки" служители на от районното управление установили, че  на ул. „Фрезия“ се произвеждат и съхраняват акцизни стоки без бандерол. В избено помещение на адреса , обитаван от 19- годишната Здравка А. служителите открили машина за рязане на тютюн.

 

Готовото количество било съхранявано в специален тайник на покрива на къщата, до който се стигало през капак на тавана. Общото установено и иззето количество възлиза на около 50кг. Жената е заявила, че акцизната стока и машината за рязане на тютюн са нейни.

Работата по документиране на случая продължава под надзора на  прокуратурата.

Според запознати 19-годишната Здравка е поела вината на истинският собственик на манифактурата, който от години е в контрабандния бизнес с цигари.  Тъй като обаче той е с дебело криминално досие, ако бъде задържан, го очакват няколко години зад решетките. Младото момиче заради чистото си досие, вероятно ще се размине с далеч по-лека присъда.