Превантивна спецакция е реализирана днес и на територията на РУ-Асеновград със сили на полицейското управление и на сектор „Специализирани тактически действия”. 

Обхванати са 8 зони с компактно население, където са проверени 23 търговски обекта и заведения, 5 заложни къщи, 2 пункта за метали. Спрени са 113 превозни средства, снета е самоличността на 140 лица. По Закона за гражданската регистрация са съставени 3 акта, а други 80 – по Закона за движение по пътищата.

С оглед предотвратяване на вероятностите за опорочаване на предстоящите избори са проведени беседи с над 60 местни жители.

Осъществен е и контакт с управители на две фирми, в качеството им на работодатели, за придобиване на данни за осъществяване на т.нар „корпоративен вот” сред персонала. В хода на операцията са установени двама жители на Садово, заподозрени за лихварска дейност.

От адресите им са иззети тефтери със списъци с дати, имена и суми. По указания на Окръжна прокуратура – Пловдив са образувани две проверки.

Припомняме, че днес мащабна акция бе осъществена и на територията на 3-то и 6-то РПУ в Пловдив, където са били задържани двама жители на Шекер махала за незаконно съхранение на контрабандни цигари. ГДБОП извърши и специализирана акция в Гурково и в Казанлък, която е била свързана с борбата с наркоразпространението и лихварството.

Двама са в ареста след голямата акция на МВР в Пловдив, иззети са 6600 къса незаконни цигариПо време на операцията е задържан и издирван за побой мъж

Акцията на ГДБОП в Гурково и Казанлък - срещу лихварство и наркотици