Иванка Ройдова, която е подсъдима за поръчителството за 6 убийства отново се изправи пред Апелативния съд. Ход на делото обаче не бе даден, тъй като защитничката на Ройдова липсва. Адвокат Галя Гълъбова е в чужбина и идването й в съдебна зала се оказа невъзможно. Магистратите определиха нова дата на делото, на която се очаква показания да даде основният свидетел - Степан Кара. Митичната фигура на украинеца Кара, братът на легендарния Димитро Кара, изплува в делото като посредник, към който Иванка се е обърнала, за да наеме изпълнител за масовата екзекуция на роднините ѝ. 

Иванка Ройдова ще се изправи пред съда на 27 юни.

Ройдова бе осъдена на 3 години условно от Окръжен съд – Пловдив, а няколко месеца по-късно състав на Апелативен съд я осъди на същия срок, но този път реално. Ройдова бе отведена с белезници от съдебната зала директно в затвора в Сливен. Още няколко месеца по-късно Върховния касационен съд отмени решението на пловдивските магистрати и подсъдимата бе освободена.  В мотивите си ВКС  поставя редица въпроси, които по време на съдебното следствие са останали без отговор. 

Едно от заключенията на върховните съдии е , че съдът не само е накърнил правото на подсъдимата да се защитава, но и сам се е лишил от възможността дали твърденията, изнесени по делото, са истина. ВКС заключава, че този пропуск  не е направил впечатление на въззивната инстанция  и Апелативния съд е допуснал нарушения на процесуалните правила  за проверка и оценка на доказателствата.

ВКС отмени присъдата на Ройдова. Възможно ли е обвиненията за 6 поръчкови убийства да се окажат съшити с бели конци?Делото започва отначало с друг състав в Апелативен съд - Пловдив