Деца вадят нож на деца!  Действието се развива в парк в пловдивският квартал Кючук Париж. Потърпевшите са две 9-годишни момичета, нападателите техни връстници. За случая сигнализира притеснена майка в социалните мрежи, като нейните действия няма да стигнат само до тук, а ще продължат с подаване на молба в районното управление.

Нападението е случило в парка до търговиите в квартала. Двете майки си говорили на пейка, а 9-годишните им момичета си играели с останалите в парка. Силно притеснени, обаче децата дотичали до родителите си им казали, че са заплашвани от група от три момчета и едно момиче. Агресията не се изчерпвала само с това – едно от децата извадило и нож.

Групата на нападателите също били съставена от деца на тяхната възраст. Майките се опитали да потърсят отговорност, но децата се разбягали. Ден по-късно ги видели с нови жертви.

„Вчера, отивайки към същият парк, ги видяхме до Музикалния театър, бяха заобиколили едно момче и го тормозиха, дъщеря ми ги разпозна, а и те нея и тръгнаха в различни посоки. Имах възможност да ги снимам, но са чужди деца и нямам право, но ще по дам сигнал в понеделник в районното и ще ги опиша, а родителите им да са наясно, че по закон до 12 години детето трябва да е с възрастен придружител“, коментира възмутената майка във фейсбук групата „Забелязано в Пловдив.