Съдът в Кюстендил постанови „Задържане под стража” за 75-годишен мъж, обвинен в убийство. Според Съда от събраните по досъдебното производство доказателства може с достатъчна степен на конкретност да извлече обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението за което му е повдигнато обвинение, пише Фокус.

Според Съда е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, която опасност се извлича от тежестта на извършеното престъпление и от наличните данни по делото за поведението ме след престъплението. Съдът не счита, че е налице опасност от укриване. За извършеното престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Определението на Кюстендилски окръжен съд може да бъде обжалвано в срок от три дни пред по-горна инстанция – Софийски апелативен съд. В съдебната зала обвиняемият Симеон Стоянов попита за неговата съпруга и дали тя е освободена. Извън съдебната зала 75-годишния мъж заяви, че е невинен, а случилото се е било неволно. Срещу мъжа е повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост.

Както TrafficNews съобщи, 75-годишният Семие заклал приятеля си Васил в апартамента си, след като се скарали. Възрастният мъж сложил тялото в чувал и го захвърлил в храстите около блока.

Две жени станали свидетели на случилото се, но били заплашени от мъжа с нож да не казват на никой.

Мъж и жена са задържани за жестокото убийство в КюстендилПо данни на разследващите двамата сами съобщили на полицията къде се опитали да укрият тялото