7 палежа последваха акция на полиция и митници във винпрома на "Джиро Трейд" , проведена преди 12 години в Първенец.  Днес полиция отново влезе в базата на винзавода, след като край Варна бе задържан микробус, натоверен с един тон контрабанден алкохол, произведен в винпрома край Пловдив. Собственици на компанията, която от години управлява завода са братята Иван и Тодор Неделчеви. И докато Иван винаги е далеч от прожекторите , то по-големият му брат Тодор периодично има сблъсъци с органите на реда и правосъдието. Според информация на TrafficNews при претърсването в базата в Първенец днес не са открити допълнителни количества алкохол , без бандерол. Фабриката не е запечатана и ще продължи работа. Иззети са по няколко бутилки от наличните количества за извършване на експертизи. 

Тодор Неделчев  - Седмака влиза  през 90-те с летящ старт в бизнеса, като наследява крупни авоари от баща си, който се занимава  с производство на гъби и цветя. Тодор и брат му купуват стопанския двор в селото и построяват алкохолната фабрика „Джиро трейд” . Тодор се регистрира като земеделски производител, отваря фирма за производство и търговия със спиртни напитки, оглавява футболния клуб в Първенец, става член и на регионалната лозаро-винарска камара "Тракия".

Фамилният бизнес обаче е „посечен” след акция на митнците и полицията през 2007 година и заради  нарушения  алкохолната фабрика остава без лиценз за производство и търговия. Служители на БОП атакуват базата и конфискуват 1,42 т ракия, водка, мента и мастика в пластмасови туби.   
През ноември 2010 г. пък митничари изземат 33 тона вино и спират 9 инсталации за производство. Дължимите към държавата акцизи в онзи момент възлизат на около 180 000 лв.Това е последната капка и търпението на Тодор Неделчев се изчерпа. Започва да търси виновници за съсипания си бизнес и се насочва към хората, които са му под ръка. Започва да отмъщава с огън и меч. 

Първата жертва била Мария Говедарова -  главен инспектор в "Последващ контрол" на пловдивската митница. Жената съставила на винарската изба няколко наказателни постановления. Заради това на 25 октомври 2010 г. лумнал семейният й опел, паркиран до блока й в пловдивския жк „Тракия”.  При палежа пострадали други 2 коли - фолксваген и мазда . 


За втора жертва бил посочен бившият механизатор Асен Шопкин от Брестовица. През 2006 г. той решил да напусне фирмата на Тодор Неделчев и да отглежда свои лозя. „Ти си предател!”, обвинил го алкохолният бос. Така в черния тефтер попаднали аудито и къщата на Шопкин. 

След него Неделчев и компания опожарили колата на бившия следовател Чавдар Димитров от Първенец.  През 90-те години той помогнал при стартирането на бизнеса на Неделчев. Опелът на Чавдар Димитров горял 40 мин, едва не гръмнала газовата уредба.

Кирил Янчев пък пострадал по други причини. Човекът е най-обикновен работник, но Неделчев го обвинил, че краде и първо го изхвърлил от работа, после пратил хората си да драснат клечката и на неговия автомобил. 
Отмъстителят от Първенец не подминал и бившата си главна счетоводителка Катя Петковска. Полицията влезе в дирите на подпалвачите случайно, след ареста на Зебеков. Престъпникът бе задържан за кражба на кола и искан откуп. По време на разпитите той споделил и за палежите в пловдивските села. 

Арестите през 2011 година не изненадаха жителите на Първенец, тъй като мнозина знаели за избухливия характер на Неделчев. Свързват сприхавия му нрав с операция, която претърпял преди време и не успял да се възстанови от нея.

През 2012 година бизнесменът бе осъден на 5 години затвор. Ефективната присъда бе произнесена от състав на Пловдивски окръжен съд. Изпълнителите на мокрите поръчки Георги Кунчев – Жоро Американеца и  Димитър Зебеков получиха по 4,5 г. затвор. 

В продължение на 5 години Неделчев не бе попадал в полезрението на полиция и медии до фаталния 13 юли 2017 г., когато 85- годишният велосипедист Петър Стамболов се озова под гумите на джипа на алкохолния бос на ул. „Авксентий Велешки”. Възрастният мъж почина на път за болницата, а водачът на Нисана бе арестуван. В последствие излезе под гаранция и преди няколко месеца в пловдивския Окръжен съд започна делото срещу него.

миналата година полицията отново влезе в дома на алкохолния бос в Първенец. Служителите на ГЗ БОП откриват 34 000 фалшиви монети с номинал 2 паунда..

Бандата е действала от есента на 2017-та. Претърсени са били 4 адреса и 3 автомобила, като в дома на Неделчев , в една от пристройките са намерени 5 000 фалшиви монети, а в автомобил, паркиран в двора, над 29 000 бройки.

В селскостопанска постройка разследващите са намерили 5 машини за производство на фалшивите монети. Намерени са и заготовки за производство на монети с номинал на 2 евро. Монетите се продавали на стойност 40% от номинала. Приложението им било главно в автомати за кафе, сандвичи, цигари. Разбиването на групата станало при договаряне на сделка за покупката на голямо количество на тези монети. Делото се води в Специализирания съд. 

Икономическа полиция и митничари блокираха винпрома на "Джиро Трейд" край ПловдивАкцията стартира след като край Варна бе заловен бус с 1 тон алкохол без бандерол