Полицията в Созопол задържа 16-годишно момиче от Кнежа, източило близо 6000 лв. от банковата сметка на 46-годишен мъж от морския град. Той подал сигнал в полицията около 11 часа на 17 август. Човекът обяснил, че за времето от юли до 9 август чрез банковата му карта са извършени множество неправомерни транзакции на обща стойност от 5880 лв.

В резултат на бързите полицейски действия е установено, че извършител на деянието е 16-годишно момиче от Кнежа, която направила пълни самопризнания по случая и описала начина на извършеното престъпление. А обраният мъж се оказа баща на гаджето на девойката, пише "24 часа". Двамата млади се запознали миналото лято, когато едва 15-годишна, тийнейджърката от Кнежа работела като сервитьорка в Созопол. Това лято момичето дори живяло известно време в дома на приятеля си.

Бащата пък имал навик да оставя дебитната си карта на секцията в хола и момичето се изкушило. То знаело пин кода, тъй като на няколко пъти приятелят й теглел пари от същата карта.

Бдителната девойка запомнила кода, след което сама започнала да тегли пари. По случая е образувано досъдебно прозводство в РУП Созопол.