Издирват мъжа, нападнал съседа си след скандал в хасковското село Сърница. Снощи в 18:40 ч.  възникнала разпра между 43-годишен мъж и 55-годишен негов съсед. По-възрастният Бейсим Реджеб Салиф извадил незаконната си самоделна пушка, произвел изстрел и след това избягал в близката гора. 

"Случи се е междусъседски спор, който е прераснал в сбиване. Спорът е заради животни, преминаващи през градина. Жена е пострадала леко, има прорезна рана от нож, причинена от мъжа, който се издирва. В последствие са произведени изстрели от страна на издирвания. Мъжът се е укрил в гориста местност. Той е въоръжен и опасен. Оръжието му е бойно и незаконно”, обясни шефът на ОДМВР - Хасково.

Повече от 150 полицаи от различни структури са ангажирани в издирването. 

Мъжът е съден за кражби и за притежание на взривни вещества без разрешение преди години. Стрелецът е с криминални регистрации и в момента е в процес на издирване. Полицията призовава хората да бъдат внимателни и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на спешния телефон. Над 150 служители на реда участват в издирвателната акция

По заповед на вътрешния министър Бойко Рашков към района пътуват главният секретар на МВР и директорът на ГДЖСОБТ. Създаден е и кризисен щаб.