Бизнесдамата Елена Кристиано, която е собственик на една от най-бързоразвиващите се козметични компании Christian of  Roma Group, стана първата жена президент на Ротари клуб „Пловдив”. Церемонията се състоя снощи на тържествено събрание на ротарианците от клуба.

„За мен е чест и отговорност да поема този пост”, обясни пред своите съмишленици Елена Кристиано.

Тя има ясна стратегия за развитието на клуба през следващата една година, като ще сложи акцент върху благотворителни каузи, които са в помощ на обществото.

Елена Кристиано беше обявена за "Бизнесдама на годината за 2018", а преди месец получи и отличието „Най-добрият човек”. До тук се стигна след конкурс и номинации на 120 личности от обществения живот на Пловдив.

Бизнесдама от Пловдив - един от най-големите благодетели в наши дниЕлена Кристиано е предложена за наградата "Добрия човек”

Тя бе отличена за огромната си благотворителна дейност и за това, че е помагала на няколко семейства, които са се намирали в затруднено финансово положение. В момента дава стипендия на сина на неин служител, загубил битката с онкологична диагноза. 

„Да правим добро и да забравяме. Да правим лошо и да помним. Пожелавам си да имаме по-малко спомени”, беше посланието на бизнесдамата от Пловдив. Сега тя продължава благородните каузи и с колегите си ротарианци.

Първият Ротари клуб Пловдив е създаден на 20 май 1939 г година. Основоположници  са 19 пловдивчани с различни професии. Сред тях са адвокати, лекари, учени, инженери, архитекти, търговци. Дейността на клуба е принудително прекратена само две години след създаването му и влизането в сила на Закона за защита на нацията през 1941 г. Възстановяването му става  възможно след демократичните промени.