Елена Кристиано е позната на много хора в неравностойно положение. Една дама, която никога не е отказвала помощ на хора в нужда. Отделяйки част от времето и средствата си, тя винаги е бил готова да помогне, да окаже съчувствие и състрадателност. През последните десет години каузите, в които е участвала са безброй. Позната като благодетел на децата от домовете „Олга Скобелева“ и „Рада Киркович“, също така и в Дома за възрастни и лежащоболни хора „Хаджи Гьока Павлов“ в Пловдив.
 
 
 
През 2018 година Елена Кристиано се включи в подпомагане на онкоболната учителка от Варна , която нямаше средства да преживее Коледа. На благотворителен търг за протеза на млад човек, който е загубил ръката си при катастрофа, след приключване на търга, Елена се приближи до водещите Златка Димитрова и Меги Трайкова и с присъщия си финес и скромност тя се включи в събирането на средства. Каузите, в които участва са многобройни и не можем да изброим всички.
 
  
Елена Кристиано е човек, изминаващ своя път с чест, достойнство и с много благородство. Всяка награда, която и се присъжда, ще бъде недостатъчна. Но тази година тя е предложена за наградата “Добрия човек”.
 
"Нека изведем добрината на светло” e мотото под, което тази година мина акцията “В търсене на добрия човек”, организирана от Община Пловдив, Националния алианс на хора с редки болести, Асоциация Наследствен ангиоедем и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника.
 
"Хората, които тази година бяха избрани, за да ги ”изведем на светло” и този път са личности - важни и уникални по своему за нашия красив и древен град. На Пловдив са нужни добри хора, както никога до сега, за да продължат да променят със своя пример всички около себе си. Нека освен с древния си дух, ние да се гордеем и с нещо друго - добрината. Първият ”добър човек”, който ще получи тази специална титла и грамота, е Елена Кристиано!" - споделят от организацията на акцията "В търсене на добрия човек". 
"Преди няколко години съдбата ме срещна с тази изключителна личност, която е един от най-големите благодетели на Пловдив в наши дни. В продължение на една година тя подпомагаше няколко семейства с голяма месечна сума, в това число на мен и децата ми в много тежък момент. В навечерието на една новогодишна нощ ми се обади без причина и след като разбра, че съм сама не се поколеба да покани мен, обикновения човек, да празнувам заедно с близките й. Няма човек или кауза, на която да е отказала, след като е била поканена. Празненства в домове за стари хора, обучения на деца от домове и прически и гримове за абитуриентски балове, издаване на книги. В момента дава стипендия на сина на неин служител, загубил битката с онкологична диагноза. Невъзможно е да се изброят нейните благодеяния. За мен името й е символ на съпричастност и доброта. Пловдив трябва да се гордее с делата на тази благородна жена.", разказва Йорданка Петкова от Националния алианс на хора с редки болести.

Бизнесдама помага на възрастни хора в ПловдивЕлена Кристиано с пореден жест за дом

Собственикът на козметична компания Christian of Roma Елена Кристиано беше обявена за Кавалер на Ордена “Звезда на Италия” с декрет на президента на Република Италия Серджо Матарела на днешния ден точно преди 2 години.

Високото звание се връчи на Елена Кристиано за заслугите й в развитието на отношенията между България и Италия. Почетното звание, с което я отличи италианския президент, й беше връчено от Н. Пр. посланик Стефано Балди.

„Елена Кристиано е последователна в годините. Този орден й се връчва за упоритостта, с която развива компанията, социалната дейност, която извършва, за провеждането на ежегодния Италиански фестивал на красотата и прическата и популяризирането на качеството на италианските продукти в България”, заяви посланик Балди.

Бизнесдамата прие наградата с огромно вълнение пред погледите на всички над 500 гости на събитието, сред които и Негово Величество Симеон ІІ.

„Италия за мен има специално значение в моя живот, защото тя ми даде семейство, работа и приятели. Това е причината да се чувствам задължена на тази държава. Аз съм горда, че съм гражданин на Република Италия”, заяви в словото си Елена Кристиано.