И като заваляха едни скучни новини - та цяла неделя. То промени в изборния закон, то правилници за пране на пари, то протести на адвокати дето не искали да са доносници на ДАНС, сърдита червена опозиция, патриотични скандали. Напоиха обилно задремалия зимен сън Фейсбук. И точно когато премиерът Борисов се прибра на бял кон от Европата и въведе ред и дисциплина, социалната мрежа бе взривена. И то от една нищо и никаква жаба.  Жаба, чието неизвестно досега съществуване приключи в устата на прочутия оцеляващ Беър Грилс. Кадрите на това злодейство, заснето в Рила,  бяха излъчени в поредния епизод на ТВ пътешественика по Discovery Channel. И така се оказа, че през 2017 година Грилс си е поръчал най-скъпите жабешки бутчета в света, тъй като му бе наложена глоба в размер на 10 000 лева. 

Цялата тази невероятна драма обаче провокира позадремалите мозъци на потребителите и най - креативните веднага хванаха молива. 

Забавен комикс показва как Грилс, който оцелява на най-страшните и невероятни места на планетата, се предава , сблъсквайки се с българската бюрокрация при опит да си плати глобата. 

 

 

Друг колаж пък се забавлява с цената на жабешките бутчета в Рила. 

Трети показва двойния стандарт в отношението между проблемите в екологичен план и жестоката съдба, сполетяла рилската жаба. 

Отношение по темата е взела и съпругата на покойния алпинист Боян Петров:

 

Постовете по темата са десетки. 

 

Във Фейсбук се появи събитие "Кулинарни тънкости при готвенето на жабешки бутчета" с мастър шеф Беър Грилс на Седемте рилски езера.