Каквото и да ви говорят властимащите, да знаете, че става дума за пари. Или за секс. Или за двете. Доказателствата за тези твърдения през последните дни изригват като вулкани от българския Олимп.

 Преди броени дни излезе поредния епизод на сериала, който в началото тръгна със заглавие „Яневагейт“, а по-късно придоби популярност като „Двете каки“. Главните героини отново коментираха увлеченията на премиера. В предишната серия едната кака се изцепи, че е получила „неприлично предложение“ от най- високо място още преди 5 години.

Аз ако съм искала да преспя с Бойко съм щяла да преспя преди 5 години. Ся зорлем да го правя пет години по-късно, просто, когато не искам, няма смисъл.

От продължението на разговора става ясно, че  близка до сърцето на Борисов вече се разполагала във вила за милион и половина евро в Барселона, а друга пък се носела с италианска модна марка, цените на дрехите на която започват от хилядарка. Тези дами очевидно са открили смисъла. Както можеше да се очаква премиерът подмина темата с олимпийско спокойствие, пък и не се е чуло някой да го е питал нещо по темата.

И докато читателите цъкаха с език и се чудеха какво ли е направила жената, за да получи вилата в Барселона, Висшият съдебен съвет прекрати проверката по случая „Яневагейт". 4-ма  се въздържаха, 3-ма  гласуваха „против", а останалите 13 приеха решението. Експертизата доказала, че записите са манипулирани. Съдържането явно не е от голямо значение, а  бившата шефка на Софийски градски съд Владимира Янева, очевидно не е достоверен източник.

Тъкмо нещата да се заметат под килима и ВСС да продължи да се занимава с важните държавни дела, гръмна SMS – гейт. На 14 януари председателят на ВКС Лозан Панов получи емблематичния eсeмeс от премиера Бойко Борисов  - "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме" .  Стана ясно, че някой от членовете на ВСС порти вътрешна информация на премиера.

Последва ново извънредно заседание на висшите магистрати, на което бе предложено да се направят разпечатки на всички участници в съвета, но то бе отхвърлено.

Според председателя на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров проблемът бил приключен, тъй като всички присъствали днес членове на ВСС са декларирали, че не са изпращали подобно съобщение. 

"Ще покажа на колегите своите разговори, но не трябва да нарушаваме правото на комуникация и да обявяваме разпечатки. От този телефон водя и лични разговори", заяви Ясен Тодоров.  И допълни, че на телефона имал 5 изходящи съобщения и всичките били към жени. На всичкото отгоре част от есемесите били  с интимно съдържание. Да си дойдем на думата – пак опряхме до секса. И то не с една, не с две, а с цели пет жени.

Всъщност в разпечатките не фигурира съдържанието на съобщенията и разговорите, а само телефонните номера, с които клиентът е разговарял или си е писал. Ама това са никому ненужни подробности. Да не говорим, че проверката може да обхване само часа, в който е получен смс-ът. Е, ако през това време някой магистрат се е правил на плейбой, водейки мръснишки чатове, си е негов проблем.

Разбира се, не закъсняха и коментарите по тази пивка тема – във форумите се появиха предложения Висшият съдебен съвет да се прекръсти на Висш Сексуален съвет, а Етичната комисия на ЕРОтична комисия.

Че властта е най-силният афродизиак е ясно още от времето на олимпийските богове, когато всички божества от женски пол се увъртали около Гръмовежеца. Коя с по-голям, коя с по-малък успех. Но тук, по нашите ширини нещата започват да излизат извън контрол.

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев /57/, който в момента може да се нареди в Топ 10 на най-мразените хора в държавата заедно с врачанските Понички, днес призна че е правил секс с 16-годишна ученичка. Е, той разбира се, едва ли би стигнал до подобни откровения, ако срещу него нямаше повдигнато обвинение за изнасилване на непълнолетно момиче, което вероятно е било упоено.

Днес пловдивската издателка Божана Апостолова призова медиите да спрат да се занимават с интимния живот на Кобилкина, а да положат усилия за спасяването на страната и направи мрачната прогноза, че „България си отива“. В същото време обаче „олимпийците“, който решават съдбата на същата тази държава, правят коктейл от секс и власт, обявявайки прегрешенията си за „личен живот“ със статутата на следствена тайна. И медиите щат не щат,  пак ще трябва да се върнат към Кобилкина.

Колаж : Скот Болан

Парашкева Иванова, TNS.bg