Не е тайна за никого, че родното Черноморие е една от най-желаните дестинации сред чужденците. Не заради красотата и културните забележителности, които могат да бъдат видяни в старите части на курортните градчета, а заради евтиния алкохол и денонощните купони. Хубава работа, ама българска.

Всички трепетно очакват лятото, а бизнесът усилено се готви за новата вълна от туристи по морето. Затова и темата става изключително актуална не само за нашите географски ширини, но и в чужбина, където летуващите гледат на българското черноморие като на една много апетитна хапка и започват да се ориентират постепенно как и къде да похарчат парите си. А в България определено има къде.

Германските издания сравняват якия купон в "якия курорт Златни пясъци" с шумните партита на Майорка. Наричат Златни пясъци "новия Балерман" - легендарен нощен клуб на испанския остров. В България са най-красивите жени, най-евтиният алкохол и... най-големият купон.

За пореден път страната ни се прочува в международните медии по лош начин. За курортите по морето в България се говори като за мека на разврата, пошлостта, дрогата и алкохола. Голи партита и пиянски изстъпления - това са само част от "събитията", с които булевардният вестник свързва Слънчев бряг.

Има едно категорично предимство, около което се обединяват чуждестранните издания - почивката в страната ни излиза евтино.

Според скорошни статистически данни туристите в България плащат за храна и подслон 58% по-малко отколкото в Германия, например. За втора поредна година топ дестинацията Слънчев бряг държи първото място в класацията за най-евтина почивка.

Жълтите издания отвъд пределите на нашата граница разпространяват информацията, че в България може да се наситиш на разврат. Британските туристи отиват директно на Слънчев бряг, защото знаят, че всичко, което търсят (разбирайте алкохол на достъпни цени и красиви жени), е там. През изминалата година, например, страната ни се е радвала на голям наплив от британски туристи, които обаче директно са отпрашили за "Слънчака", след като са кацнали на летището.