Момичета и момчета от първите по рейтинг гимназии в Пловдив преди два месеца основаха Менторския съвет на Общество Nota Bene. Те са отличници, с изявени таланти в различни области. Въпреки това, всеки от тях се отказа да кандидатства за стипендия и вместо това прие да отдели време и усилия,  за да се включи в организацията на всички събития на Обществото. Менторите се запознаха с кандидатурите на всички ученици, предложени за стипендии, а след това с тайно гласуване отсяха най- добрите. 81 младежи от 8 до 12 клас, възпитаници на пловдивските училища, всеки месец ще получават по 100 лева, за да развиват своя талант. Математици, литератори, певци, танцьори, фотографи и други творци вече са членове на Nota Bene.

В поредица от материали сайтовете TrafficNews.bg и PlovdivTime  ще представят младите ментори. Всеки от тях бе поканен да попълни своя „лексикон” с въпроси. Надяваме се да ги опознаете през техните отговори!  

- Представете се с няколко думи - къде учите, в кой клас?

-  Казвам се Ваня Начева. Уча в Национална търговска гимназия и съм 11 клас.

- Хобита и интереси?

- Обичам да спортувам и да чета книги, на различна тематика в зависимост от сферата, която ме интересува.

- Любима книга, писател, филм, актьор, песен, музикант, картина, художник и сентенция. Обяснете  защо ви харесват?

- Книга - ''Мостовете на Медисън''

    Писател - Димитър Калбуров

    Филм - The persuit of happiness

    Актриса - Йоана Буковска

    Песен - Cold War Kids - First

    Музикант - Lindsey Stirling

 Изброените горе неща ми харесват, по различни причини, но общото което ги обединява е че предизвикват емоция в мен.

- Текущи проекти, с които се занимавате

-  Ходя на ''Литуратура на XX век'' и "Модерни методи за мислене " в Синдикат.

- Какви според Вас са основните проблеми пред развитието на младия човек в днешна България?

-  Пред развитието на младия човек в съвременна България има редица основни проблеми. Част от тях са програмата за образование, втълпяването на идеята, че в България наистина няма никакво бъдеще.

- Как виждате ролята на Общество Nota Bene в подкрепа на младите хора?

-  Обществото Nota Bene e едно от малкото организации, които са положителни и подпомагат младите хора в тяхното развитие. Ролята му е да стимулира подрастващите да следват мечтите си и да им вдъхне вяра, че някой ще забележи техния талант и ще им даде начален тласък за осъществяването им.

- Занимава ли Ви се с обществени проблеми? Какви каузи бихте подпомогнали и защитили?  

-  Бих подпомогнала кауза от всякакъв вид, ако е в полза на нуждаещи се, защото на всеки се случва да изпадне в положение, в което се нуждае от протегната към него ръка, за която да се хване. Особено в днешно време, в което протегнатите ръце са в дефицит.

TrafficNews.bg