Бизнесменът Николай Юруков е бил пребит жестоко пред дома си на бул. "Копривщица", научи TrafficNews.bg. Той е нападнат посред бял ден пред входа на блока, в който живее. Това е второто нападение в рамките на тази година срещу предприемача. На 16 март той отново бе жестоко пребит в курорта Слънчев бряг. 

Юруков е нападнат от двама мъже с качулки, които започнали да удрят с метални тръби по главата и тялото. След като го свалили на земята, наемниците избягали. 

По абсолютно същия сценарий бизнесменът бе "предупреден" и през месец март. "Пребиха ме като куче в центъра на Слънчев бряг. Всичко стана за 20 секунди, двама ме държаха, а трети натроши краката и ръката ми с метална тръба”, разказа тогава Юруков. Наказателната акция е проведена до хотел "Амфора". Версията, по която работят полицаите е, че строителят дължи много пари на различни хора. 

Самият бизнесмен твърди, че няма конфликт с никого. Отхвърля и възможността нападението да е подготвено от негови работници заради неизплатени заплати. Казал съм версията си на полицията и очаквам да си свършат работата, коментира Юруков. Той  предположи, че покушението е поръчано от конкуренти в строителния бизнес. Николай Юруков подозира, че е пребит заради конфликт на интереси.

Няма задържани във връзка с първото нападение. Районна прокуратура наблюдава случая. 

TrafficNews.bg