Казусът с треньорката по художествена гимнастика Елена Симеонова, която бе заснета да дърпа ухото на едно от момичетата от отбора, за броени часове набра скорост и влези в централните новини. Коментарите по случая са на двата полуса -  според някое треньорката тормози децата, но семейството на малката Олимпия , а и останалите родителите на момичетата от отбора заявиха, че децата им обичат треньора си и нямат никакво намерение да търсят отговорност  от спортистката или да превръщат случая в сензация. Самата Илияна Раева, която е председател на Федерацията по художествена гимнастика, заяви че Елена Симеонова е допуснала грешка. 

Ето обаче и гледната точка на пловдивчанка, която очевидно има наблюдение върху работата на набедената треньорка и своя мнение по въпроса. Има ли наистина проблем в отбора или сме свидетели на поредния медиен балон. По - важно ли е едно издърпано ухо от успехите и медалите и най- вече от дисциплината и мотивацията, която получават момичетата в залата?

Вие преценете сами!

 

 По повод всичките обаждания, които получих вчера за издърпаните уши на детето от Олимпия, реших да изкажа и моето мнение в интернет пространството.

Майка съм на дете, което е вече девет години в залата. Дъщеря ми тренира всеки ден и мога с чисто сърце да кажа, че има не малки успехи в този спорт. Тя завършва с отличен успех, вече шеста година в елитно пловдивско училище! Това дете е голямо точно толкова, колкото моята дъщеря. Доста години сме заедно на всички състезания и затова мисля, че имам някакво виждане по въпроса. По този повод мога да си позволя да изкажа мнение по случая  Елена Сиомеонова. Тя е един много добър треньор!

Нейните състезателки винаги са били в челните редици, както и въпросното дете! Определено не ми харесва дърпането на уши от комунистическо време. Беше нормална практика, всеки втори учител го правеше. Разликата е, че нямаше телефони, с които да заснемем това. Някъде тук ще приключа темата за ушите! НО! Бях в залата и този път! Повярвайте, не съм виждала толкова журналисти никога! Драги търсачи на сензации, къде бяхте, когато това същото дете прегръщаше с много любов треньорката си Елена Симеонова на предишни състезания? Къде бяхте на всички важни състезания досега? Защо не отразявате успехите на тези деца, които цяла година тренират за едно важно състезание, в което целият им труд се вижда в едни нищожни две минути? Имате ли идея колко труд полагат тези деца и треньори? Защо не отразявате и условията, в които работят – ледени зали зимата и 40′ градуса лятото? Къде сте тогава?

Трета година помагам при организирането на международния турнира на Trakia-Elit Plovdiv! Точно от този клуб в момента имаме две състезателки в националния ни отбор девойки старша възраст- Галатея Герова и Лидия Василев. Трета година се обаждам на журналисти да дойдат и да отразят събитието, за да можем да напълним залата абсолютно безплатно не само с родители! Къде сте тогава? Спортната журналистика в Пловдив е на кота нула! Защо залите са празни? Защо вчера всички новини започнаха с „ушите“, а не с успехите на това важно държавно първенство? Да, там беше само детето с издърпаните уши! Къде сте, когато Ева се качва на най -високата стълбичка? Това е доста по-голяма сензация от видеото с Елена Симеонова! Някой от вас видял ли е ансамбъла на тази жена? Там някъде щяхте да видите нейния труд и труда на другите треньори и не по-малко и на състезателките! Защото оттам тръгват и успехите на златните ни момичета!

Да, извинете! Вас не ви интересува как се стига до това! Вас ви интересуват само грешките! Само сензациите! Всички тези коментиращи майки на деца, които не са стъпвали в залата – къде сте? Дръжте си ги пред телефоните, нищо неправещи да затлъстяват! Извинявам се, ако съм обидила някого! Това е просто моето мнение за сензация, която ще бъде забравена след три дни като всичко друго! Неслучайно е измислена поговорката – „Всяко чудо за три дни!“

Моята дъщеря ще продължава да си тренира в залата, която скоро ще е ледена, и на никого от вас няма да му пука! Честно да ви кажа, предпочитам да ми издърпат ушите в топла зала! Спокойно, на нея не й дърпат ушите, те сами падат от студ! А за ръцете да не говоря ! Знаете ли как пада кожата на малките ръчички от замръзнал обръч? Всъщност какво ли ви дреме! Благодарим Ви, господа управляващи! Създадохте журналисти чудовища! Вече трети път съм в центъра на събитие отразено от журналисти, които изкривяват всичко безобразно! Вярвам им! „Тате ще ми купи колело ама друг път“.

Ани Момчилова

TrafficNews.bg