Скандалите с ремонтите около ул. “Граф Игнатиев" не стихват, а на прицел продължава да е "надгробната плоча", която беше поставена на столичния пл. "Гарибалди".

Припомняме, че само ден, след като гледката на интересната водна стена беше разкрита пред очите на софиянци, от Столичната община решиха да я премахнат. Причината за това вероятно са множеството подигравки, които "надгробната стена" отнесе.

Сега стои въпросът: С чии пари ще бъде премахната черната гранитна плоча?

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви категорично - сумата няма да се отдели от бюджета на Общината.

"Чух, че самата стена струва около 25 000 лв., премахването не вярвам да е скъпо, но така или иначе тези пари няма да бъдат от бюджета на Общината", каза Фандъкова, цитирана от "Фокус".

От чий джоб ще дойдат, обаче, никой не казва.

Фандъкова посочи, че е имало искане от възложителя, в лицето на зам.-кмета, за съгласуване за промяна в цвета, но такова съгласуване не е дадено.

"Така че промяната от бял на черен камък не е разрешена от Общината", подчерта още столичният кмет.

Тя коментира и темата за проекта на небостъргача "Златен век", като посочи, че позиция ѝ остава такава, каквато е и на главния архитект.

На въпрос как си обяснява разминаването между главния архитект и ДНСК тя посочи, че то ще се обясни от проверките, които в момента вървят.

"Това, което като община е трябвало да направим, сме го направили по отношение на проекта "Златен век". Моята позиция от самото начало е, че толкова висока сграда нямаше място там, точно затова възложих на главния архитект да не удължава строителното разрешително", каза още Фандъкова.

Тука има, тука няма... Махат "надгробния паметник" на столичния пл. "Гарибалди"Само за един ден мраморната плоча стана обект на куп подигравки

Първо съдът да си каже за небостъргача "Златен век" – после оставките!Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова коментира спорния казус

Още подигравки за "надгробната плоча" на пл. "Гарибалди". А каков е според вас?Портал към Нарния, българският вход за ул "Диагон Али" от "Хари Потър", котешка тоалетна...