Много е лесно да се искат оставки, лесно е и да се подават, но нека изчакаме решението на съда и проверките на прокуратурата. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова коментира казусът с небостъргача "Златен век".

Поводът за изказването са исканията на инициативен комитет за оставки на зам.-министър Валентин Йовев и на началника на ДНСК арх. Иван Несторов.

"Ще разберем дали има в момента разрешение за строеж и този обект трябва ли да продължи с ново разрешение за строеж или важи старото. Ще изчакам решението на съда и това, което Специализирана прокуратура ще направи като проверка по случая", заяви министър Аврамова.

Тя посочи, че ДНСК е институцията, която може да проверява, и ако има нарушения в строителството, да го спре до отстраняването им.

Припомняме, че въпросът законен ли е строежът на небостъргача "Златен век" от компанията "Артекс" се превърна в горещ картоф след скандала "Апартаментгейт".

Спорът е дали разрешението за строеж все още е валидно или вече е изтекло.

Фандъкова гневна за "Златен век": Такива сгради нямат място в столицатаСтоличният кмет настояла главният архитект да не удължава разрешителното за строежа

Госпожа "Артекс" като Шива: едновременно строител, надзорник и проектант на "Златен век"Весела Мирянова ще бъде глобена, ДНСК откри още нарушения, но небостъргачът няма да бъде спрян