Гледам мигрантското цунами към Европа и си мисля, че не повече от 5% от хората действително бягат от ужасите на войната. Другите са икономически или други мигранти, които, по съществото си, са престъпници. Защо ли? Ами защото всички те наливат пари на каналджии и се ползват от техните услуги. Каналджийството е престъпление по законите на всички държави в ЕС, а тези, които дават пари на престъпници, са съучастници, т.е. и те са престъпници.

Освен, че се гаврят със законодателството на държавата още на влизане, мигрантите, които се преструват на бежанци, крадат от парите, предвидени за хората в нужда. Имам предвид, че всяко правителство е заделило пари, за да помага на хора, които бягат от ужасите на войната.

 Връщаме се на заглавието. Как да се справим ли? ЛЕСНО!

 Предлагам в законодателството да бъде въведана норма, съгласно която при кандидатстването си за статут на бежанец, всяко лице е длъжно да посочи:

       1. Откъде е минало, за да влезе в страната.

       2. Кой му е помогнал,

             - как са се свързали

             - колко е струвала "услугата"

             - в каква валута е платено и на кой (т.е. има ли посредник)

 И който не отговори на някой от горниоте въпроси, да получава автоматичен отказ за предоставяне на убежище и да бъде връщан, откъдето е дошъл.

Ако пък впоследствие се окаже, че е излъгал, стаутът му да бъде отнеман автоматично и пак ... да бъде изпратен да си Оди дОма.

 Тъй, де ... като искаш от някоя държава да ти предостави сигурност, си длъжен да се отнасяш с уважение към законите ѝ. Инак ... прав ти път.

 Адв. Станислав Станев, TrafficNews.bg

*Авторът е член на Пловдивската адвокатска колегия