Общински съветници от опозицията поискаха кметът на Пловдив Иван Тотев да смени зам.-кметът по общинска собственост Димитър Кацарски. Това стана по време на дебатите за проблемите с различни терени в града, които се оказаха в ръцете на частни собственици.

Камен Шишманов направи ретроспекция как двамата му предшественици – Иван Чомаков и Славчо Атанасов са се решили на тези стъпки в хода на мандата си. Това щяло да бъде ясен белег, че Общината поема отговорност за проблемите с общинската собственост в града.

Иван Тотев обаче заяви, че няма никакво намерение да сменя Кацарски от поста. Според него фактът, че той заема този пост вече втори мандат, ясно показва, че той и градските власти се справят добре в управлението на общинската собственост.

„Когато дойде следващ кмет, ще си направи собствен екип, който да управлява града. Тогава ще има и други общински съветници. От сегашните ще останат едва 1/3… Не, че не ви харесвам, просто това показва практика”, каза кметът обръщайки се към съпартийците си от ГЕРБ.

Преди това градоначалникът заяви, че заради такива сложни казуси с частни имоти из града и сблъскването с недоволството на гражданите, го навеждат на мисълта да не се кандидатира за следващ мандат.