Тодор Димов е изпратил мъжете да ме убият. Чакаха ме в засада. Колата им беше паркирана на 500 метра от фермата!, заяви в телефонен разговор за TNS.bg животновъдът  Георги Котларов, в чиято ферма днес призори се разигра брутална касапница. Той и тъстът му са били нападнати от двама мъже, въоръжени с метални колове и оръжие. В края на битката единият нападател е мъртъв, другият е прострелян в корема, а лицето му е на пихтия. Котларов и тъстът му Димитър Кацаров са в УМБАЛ "Свети Георги" с травми на главите. 

"Убили са едното ми куче и са се промъкнали във фермата. Светеха с фенери. Единият държеше бухалка, а другият - метален кол. Нападнаха ме. Единият мъж извади от джоба си пистолет, аз му хванах ръката, сборичкахме се!", разказа Котларов. 

Твърди, че няма представа кой е натиснал спусъка. "Тези мъже бяха дошли да ме ликвидират. Изпратени са от Тодор Димов от Кричим, който иска да ме види мъртъв. Тези бяха дошли да ме утрепят",  бе категоричен фермерът. 

Според източници на TNS.bg враждата между Котларов и Димов е от години. Причината е спор за имот, който бащата на Георги е дал на Димов. 

Провежда се разследване под наблюдение на Окръжна прокуратурата. Вече е установена самоличността на нападателите. Двамата са от пазарджишко. Открит е и автомобилът, с който са  пристигнали. 

Иззети са веществени доказателства, установяват се лица с отношение по случая с оглед провеждане на разпити. Предстои да бъдат назначени съдебномедицински експертизи, биологични експертизи, експертизи на веществени доказателства.

Още за касапницата - ЧЕТЕТЕ ТУК

Какво е състоянието на оцелелия нападател - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg