"Не съм виждал нашия кандидат за кмет в Галиче. Не съм се движил в партийната организация, не съм ходил на предизборана кампания" - това коментира премиерът Бойко Борисов по повод намерението на БСП да оспорва изборите във врачанското село. 

Припомняме, че до предсрочни избори се стигна след като Специализирания съд остави за постоянно в ареста предишния кмет на селото Ценко Чоков по обвинение за участие в организирана престъпна група. 

Кандидатът на ГЕРБ Страхил Страхилов спечели изборите след балотаж с опонента си от БСП Веселин Тушинов, който е един от основните свидетели срещу Чоков. Правото си на глас по време на балотажа упражниха почти 70 процента от местните жители, а разликата между двамата кандидати бе едва 27 гласа.

Вторият кръг обаче премина с редица сигнали за изборни нарушения. Според един от тях, 15 души са влезли през задния вход на училището, където се намира една от трите избирателни секции. Местни жители твърдят, че те не са от Галиче, но фигурират в избирателни списъци. Постъпил е и сигнал за агитация на гласоподавателите пред секциите.

В следствие от скандала, от БСП обявиха, че възнамеряват да поискат касиране на изборите. 

"Те искат да касират всичко", отговори г-н Борисов днес по време на посещението си по рано днес в пловдивската болница "Св. Георги".