Премиерът Бойко Борисов гостува в Пловдив, за да инспектира ремонта на двете напълно обновени отделения в УМБАЛ "Свети Георги". По време на посещението си той посети Клиниката по нервни болести и Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) , които вече се радват на чисто ново оборудване.

Ремонтът на отделенията е направен на две части, за да могат да се осигурят и легла за пациентите. В момента е отворена една от залите на КАИЛ, а до две седмици ще започне да функционира и другата. 

Архитектурният план за реновация на клиниката по съвременните стандарти за интензивно лечение осъществява се проект за така наречената персонализирана медицина, информират лекари. Преди всичко тя качествено оборудване с мониторно наблюдение на абсолютно всички жизнени показатели на пациентите. Компютърна система следи показателите , за да се сведе до минимум възможността за човешка грешка.

Проектът за ремонт на болницата е на стойност близо 3.2 милиона. 2.2 милиона са дадени под формата на субсидия от Министерството на здравеопазването,  а останалите изцяло на болницата. 

Премиерът поздрави лекарите и сестрите в двете отделения и се повози в чисто новите асансьори.

"Щом вие сте доволни, и аз съм доволен. Надявам се и пациентите да бъдат. Спомняте си старите асансьори, които закъсваха непрекъснато. Колкото до тези реанимации - дано си останат празни", сподели той.