Нито съм бил спипан, нито съм бракониерствал в Стамболийски! Това заяви общинският съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев в отговор на вчерашната публикация за това, че е хванат в крачка, докато извършвал съмнителни рейсове с джипа си и прикачено към него ремарке. 

Припомняме, че сигналът за незаконен добив е бил подаден в РУ-Стамболийски във вторник, а служителите са извършили незабавна проверка. В нея са участвали и представители на Изпълнителна агенция по горите. При проверката е било установено, че в двора на извършителя са складирани 3,5 куб.метра нарязани дърва от различни видове, без контролна горска марка, гласи официалната информация на МВР.

Според източници 47-годишният старейшина оказал да допусне проверяващите до дървата.  Впоследствие му били съставени 2 констативни протокола и 1 акт по Закона за горите. Със случая се е заела Районна прокуратура - Пловдив.

Пред наш репортер Мавродиев отрече да е бил субект на каквато и да е била проверка, нито пък да са му връчван акт. Той изтъкна, че вчера е бил на протест в София и е разбрал от медиите за деянието си. Дървата, които добивал, били от собствената му земя, сподели още той. От отговора на съветника стана ясно, че той счита изнесената информация за политическа поръчка заради критиките му срещу настоящото управление на община Стамболийски и "поставянето на неудобни въпроси".

Ето какво още написа градският старейшина:

"Подал съм стотици сигнали до всички български институции за установяването на корупционни практики, за финансови и бюджетни нарушения в Община Стамболийски. Във връзка с моя сигнал за замърсяването на река Марица в района на гр. Стамболийски беше освободен от длъжност директора на РИОСВ – Пловдив. 

Като няма отговор на нито един от многото въпроси за управлението на Община Стамболийски, кметът и областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев използва държавните органи като бухалка срещу мен. Последната атака срещу мен е за бракониерство. Община Стамболийски подала сигнал срещу мен в Изпълнителна агенция по горите – Пловдив и в Районна прокуратура – Пловдив за това, че в зимния период почиствам стари овощни насаждения. 

Всеизвестен факт е, че освен непримирим противник на крадливите и корумпирани български управници, съм един от най-големите собственици на земеделска земя в Пловдивска област. Притежавам стотици декари от изгнили ябълкови градини, които трябва да бъдат почистени, а земята обработена. Почистването на собствените ми овощни градини не може да бъде квалифицирано като престъпление, още по-малко като бракониерство. Как ми беше съставен акт за нарушение без мое присъствие!? Как беше измерена дървесината, след като служителите на Изпълнителна агенция по горите не са имали достъп в дома ми!? Защо нито една от сезираните държавни институции не дойде на място в овощните градини, откъдето са отрязани дърветата, въпреки многократните покани? Много въпроси без отговор! За случая разбирам от медиите, разследването е бутафорно, всички проверки са извършени дистанционно и без мое присъствие, с цел да бъда оклеветен и злепоставен пред обществото. 

Приканвам кмета на Община Стамболийски да вземе мерки срещу незаконното замърсяване на река Марица в района на град Стамболийски, вместо да се занимава с подаването на фалшиви сигнали срещу мен."

 

Общински съветник спипан за бракониерство край СтамболийскиОчевидци подали сигнал срещу Атанас Мавродиев, докато товарел дървата в джипа си