Общинският съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев е бил хванат в бракониерство. Свидетели са подали сигнал за съмнителните рейсове, които били извършвани с натовареното до горе ремарке. Случката се разиграла в късния следобед във вторник.

Сигналът за незаконен добив е подаден в РУ-Стамболийски, откъдето служителите са извършили незабавна проверка. В нея са участвали и представители на Изпълнителна агенция по горите. При проверката е било установено, че в двора на общинския съветник са складирани 3,5 куб.метра нарязани дърва от различни видове, без контролна горска марка.

Според източници на TrafficNews.bg, 47-годишният старейшина оказал да допусне проверяващите до дървата.  Впоследствие му били съставени 2 констативни протокола и 1 акт по Закона за горите. Работата по установяване произхода на дървата продължава.

За случая е уведомена Районна прокуратура Пловдив. Припомняме, че понастоящем съветникът е клиент на Темида. Той бе обвинен в това, че през 2014 г., в качеството си на управител на „Доминус“ ЕООД, е представил пред Общинска служба „Земеделие“ неверни сведения в заявление за подпомагане с помощи на фермери и така е злоупотребил с европомощи.

Преди година му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", поради системно неявяване на съдебните заседания, за които бил редовно призован. Това доведе и до временното му отстраняване от градския парламент. След като бе пуснат от ареста, той бе възстановен на поста си. В крайна сметка, Окръжният съд го осъди на 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок.

В момента Мавродиев обжалва присъдата си, която бе потвърдена и на втора инстанция. Върховният касационен съд ще разгледа жалбата му на 24-и февруари. Ако присъдата бъде потвърдена и от върховните магистрати, старейшината ще трябва да се раздели с поста си.

Наш репортер успя да се свърже с Атанас Мавродиев, който отрече информацията. Отговора на съветника - четете в линка:

Атанас Мавродиев: Не съм бракониерствал в Стамболийски! Това е политическа поръчкаЗа случая разбрах от медиите, никой не е извършвал проверка на място, твърди общинският съветник