Виктория Атанасова е на  22 г. и е треньор по художествена гимнастика. Виктория е завършила Гимназията по туризъм, а в момента е 4-ти курс „Спортна педагогика” в Пловдивския университет.  Тя е  един от на-младите кандидати на общински съветници в листата на „Браво, Пловдив” и в града.

- Защо момиче на 22 години иска да стане общински съветник? Да не би да ти е било детска мечта?

Не точно. Всъщност исках да стана балерина, но голяма част от детството ми мина в залата по художествена гимнастика. 12 години се състезавах, бях в олимпийското звено, но след травми трябваше да спра активна състезателна дейност и станах треньор . Мисля, че в управлението на града липсват ентусиазма и различния поглед, който могат да дадат младите хора. В крайна сметка всички говорят за нашето бъдеще и в затова е добре да знаят какво точно искаме.  

Част от моето поколение е някакси изгубено, те нямат амбиции. Или пък са на двата полюса – едните са свръхамбициозни и други, които я карат ден да мине , друг да дойде. Но вторите май са повече. Като спортист  аз винаги съм се състезавала, искала съм най- доброто, искала съм да побеждавам. 

- Какво ти носи връзката с децата?

За мен е много важно да предам всичко, което съм научила на децата. Работата с деца е едновременно изтощаваща и зареждаща. Има дни ,в които буквално съм смазана психически, но когато няколко дни съм далеч от залата, всичко започва да ми липсва страшно много.

 - В училище има ли достатъчно спорт?

Докато аз бях ученичка, заниманията по физическо бяха пълна имитация на спорт. Това да изкараш 20 деца на двора и да им дадеш топка , не е физическо възпитание.  Но напоследък виждам някакъв светъл лъч- преподавателите , които са завършили през последните години ,  работят по нови методики и са амбицирани да променят нещата.

Бих искала аз също да мога да приложа наученото  на практика. Защото много неща зависят от учителя, от треньора.

Родителите  са другия важен фактор. За да имат децата респект към учителя и треньора, родителите също трябва да го уважават.  В моята работа аз винаги съм намирала общ език и не съм влизала в конфликти с родители. Спортът възпитава.

- Защо реши да се присъединиш към „Браво, Пловдив”?

Това е първата доброволческа организация, в която се включвам. Възпитана съм да се отнасям с грижа и внимание към всички, но когато си в организация заедно с други хора , имаме далеч по-големи възможности. Резултатите от акциите на „Браво, Пловдив”  го показват. 

- С какво би била полезна като общински съветник на Пловдив?

Тъй като моята сила е в спорта и работата с деца, бих насочила усилията си в тази посока. Ще работя да има повече детски и спортни площадки. А също така мечтая да организирам  постоянен спортен лагер, в който малчуганите да усвояват важни умения , които ще им помогнат в бъдеще. Място, в което да прекарат известно време без телефони и социални мрежи и да усетят ритъма на истинския живот. 

Виктория Атанасова се явява с №119 в листата на "Браво, Пловдив". 

"Браво, Пловдив" е  с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия" за кмет, районен кмет и листа за общински съветници!

 Купуването и продаването на гласове е престъпление.

"Браво, Пловдив" откри кампанията си и заяви: Време е пловдивчани сами да управляват града си!Доброволците, които се явяват с №36, вече показаха, че за тях делата са по-важни от думите