Отново закъснение с пристигането на бюлетините, този път за втория тур на изборите в Пловдивска област. Камионът с изборните книжа пристигна с 20 минути закъснение пред Областна управа, където ще бъдат разпределени към 16-те общини в Пловдивска област, където ще има блотажи. 

Повече информация за организацията и изборния ден даде главният секретар на Областна администрация Пловдив Георги Янев. 

„За втория тур бюлетините са 886 800, по-малко отколкото за първия тур, естествено. В две от общините в Пловдив имаме избрани общински кметове. В Кричим и Куклен също са избрани, така че там въобще няма да се провеждат избори. В други четири общини съответно Родопи, Раковски, Лъки и Садово също имаме избрани общински кметове, за това са и по-малкият брой бюлетини.”

Броят на секциите също е по-малък – той е 906, тоест със 115 по-малко отколкото на първия тур. От тях 34 са подвижни. За града те са 459, в които само 4 са на хартия, а останалите с машини.

„Машини ще пристигнат утре, но към тях Областна администрация нямат ангажимент предвид факта, че всичко се организира от Сиела Норма и Областна дирекция на МВР, които ги съпровождат до секциите.”, допълни още той.

Първи по приемане на бюлетини бяха Лъки, които обаче закъсняха и така се наложи всички останали населени места и райони също да чакат своя ред. Вторият палет с бюлетините за район „Тракия” беше навътре в камиона и това попречи на изкарването им. Наложи се да чакат първо останалите.