Компромисът е потребен и ще бъде направен. Това каза лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в интервю за БНР в отговор на въпроса дали и какви компромиси могат да направят, за да има кабинет.

Трифонов подчерта, че тепърва работни групи между двете партии трябва да се разберат какви компромиси могат да постигнат.

Разговорите ще бъдат пред очите на хората. От тях ще стане ясно. Чувал ли си думата компромис? Виждал ли си брак между хората, който няма компромиси. Хората правят компромиси, за да бъдат изпълнявани цели, човек не трябва да бъде краен, целта ни е да има правителство и то да се справи с кризите. Компромисът е потребен и ще бъде направен. Когато си готов да направиш компромис в името на една определена цел, то ще се случи в името й, каза той.

Имахме среща с Кирил Петков и Асен Василев по тяхна инициатива, имахме дълъг разговор, в който тези неща станаха ясни, отговори той на въпрос как се стигна до публикацията му, че ще подкрепи кабинет с  мандат на "Продължаваме промяната" .

На България й е нужно правителство, което е в страни и различно от това, което управляваше преди 12 г., категоричен бе Трифонов. 

Те дойдоха и аз вече бях убеден, след изборите се убедих, допълни той. 

Те казаха че трябва да има експертни групи, да се съберат наши и техни експерти, и след това ще водят разговори с БСП и "Демократична България". Аз се съгласих безусловно и бях повече от ясен, каза той.

Относно това, че именно "Има такъв народ" извади двойното гражданство на Кирил Петков и Асен Василев, Волгин попита как ще се водят сега разговорите с тях: Не съм казал безрезервна подкрепа. Казах, че ще направим всичко възможно да има правителство. Това, което каза, е така, но то е в миналото, защото сега има нови цели и препятствия за минаване. Не трябва да гледаме в миналото. Човек не трябва да бъде краен, нали това е смисълът да си смирен. Старая се да постъпвам правилно, а не емоционално.

Зависи от целите, отвърна Трифонов на въпрос дали ще могат да се договорят и те с БСП и ДБ. Той обясни, че затова има експерти. Нямало да има време да се направи така, както в Германия, но щели да опитат.