Още днес започват разговорите между политическите лидери на протестните партии. Това заяви Кирил Петков от „Продължаваме промяната“. Той е с изключително положителна нагласа за развоя на преговорите, като ще бъдат организирани работни групи.

„Вярвам, че имаме много неща, които ни обединяват, включително с ИТН – нашите специалисти по право са на едно мнение по отношение на главния прокурор. Искаме да направим работни групи и да започнем да говорим за конкретни политики с експертите от дадените партии. Дайте да организираме процес, който ще сплоти отборите от самото начало. Искаме да свършим много от работата преди да се е формирала самата коалиция. Работните групи трябва да бъдат ползотворни за самия народ, за да види кои са политиките по които се обединяваме и различаваме. Трябва всички да знаят, че имаме една обща цел и тя е национална, но имаме различно гледни точки“, заяви Петков пред Нова телевизия.

Вече са му позвънели Корнелия Нинова и Христо Иванов, а на Слави Трифонов той самият е звъннал

 „Исках да му кажа, че тръгваме с едно добро намерение за обща работа. Няма място за лични отношения. Имаше един много конструктивен и къс разговор с всички лидери. Смятам, че имаме много неща, които ни обединяват“, заяви още той.

Според него промяната в съдебната система трябва да започне от КПКОНПИ, както и от смяната на Сотир Цацаров.

„Няма да влезем с нито една червена линия на базара на хора. Нашите предложения ще бъдат такива, че аз да бъда премиер, а Асен Василев финансов министър, но ако нашите партньори имат по-добри предложения с по-добри автобиографии, ние сме готови да ги разгледаме“, заяви още той.

На въпрос дали би назначил Бойко Рашков за вътрешен министър, той заяви:

„Аз много харесвам Бойко Рашков, но ние няма да влизаме напред с имена. Всичко трябва да бъде обсъдено с нашите партньори. Не искам да се чувства никой от коалиционните ни партньори, че говоря с тях чрез медиите“, каза той.

Петков е категоричен, че трябва да има силен орган, който е антикорупционен и работеща прокуратура.

„Всеки един от бъдещите ни коалиционни партньори осъзнава своята отговорност. Вече нямаме право да говорим за себе си и партийните си интереси. Нямаме лукса оттук нататък да се правим на интересни. Вярвам, че ще стигне до национално споразумение с интереси надпартийните“, каза той.