Времето в Пловдив:

Жълт код за опасно силен вятър е обявен за Пловдив и още 16 области за днес. Под тепетата се очаква силен вятър от запад-северозападен вятър с пориви до 22-24 m/s., съобщават от НИМХ на БАН. В сутрешните часове температурите ще бъдат от 2 до 4 градуса, а след обяд стойностите ще достигнат до 11-12 градуса. Валежи над града не се очакват.

Времето в страната:

В останалата част от страната около и след обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще започнат слаби валежи от дъжд, които вечерта ще преминават в сняг и в РилоРодопската област ще са временно интензивни. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 7° и 12°, в София - около 7°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за февруари и ще остане без съществена промяна.

Времето в планините:

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от сняг, предимно слаби, вечерта в Рило-Родопската област ще са временно интензивни. Ще бъде доста ветровито, със силен и бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

Времето по Черноморието:

По Черноморието облачността ще е променлива, на север - по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е от 6° по северното крайбрежие до 9° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.