Полицията в Пловдив ще проведе следствен експеримент на бул. „Руски”, научи TrafficNews.bg

С него ще бъдат пресъздадени събитията около катастрофата на кръстовището с „Ген. Данаил Николаев”, при която загинаха трима души. Това ще се случи утре от 9,30 до 11,30 часа и ще наложи спиране на движението по западното платно на бул. „Руски” " в отсечката между бул. "Шести септември" и ул. "Генерал Данаил Николаев".

Ограничението няма да важи за превозните средства на обществения градски транспорт.

Вижте ВИДЕО по темата:

Точно преди седмица Любомир Трайков беше върнат в ареста, реши Апелативният съд в Пловдив. В съда стана ясно, е той е карал с превишена скорост в нощта на жестоката катастрофа с три жертви.

Неговото ауди се е движело с 94 км/ч, стана ясно от доказателства, представени от прокурора.

Преди да дойде решението на съдиите, адвокатът на Трайков заяви в съдебната зала, че не отричат съпричастността на Любомир, но не трябвало дa се забравя, че другият автомобил е отнел предимство на аудито. Защитникът обясни пред съда, че Трайков има чисто съдебно минало, съдействал е на разследването и не се е укрил.

"Свидетели сме на нещо безпрецедентно. В случая има изключителен, силен медиен и обществен натиск. Разбираме колко е тежко на семействата на загиналите, но да не забравяме и Любомир и семейството му, за които това също е много тежко", заяви адвокат Михайлов.

"Няма да се крия. Готов съм да си понеса наказанието. Осъзнавам вината си за инцидента", заяви Любомир пред съдиите.

Преди седмица Трайков бе пуснат под гаранция от 15 хиляди лева от Окръжния съд. Апелативните магистрати обаче решиха той отново да бъде задържан.

Трайков е карал с 94 км/ч в нощта на катастрофата - четете ТУК

Близки на загиналата Вили се събраха на протест пред съда - четете ТУК

Ето и видео от деня на съдебния процес преди седмица:

ВСИЧКИ новини по темата - ВИЖТЕ ТУК 

 TrafficNews.bg