Интензивен е трафикът по участъка на АМ „Тракия“ в Пловдивска област, като там е засилено полицейското присъствие. По останалите основни пътни артерии движението се осъществява нормално и без затруднения.

Всички пътища в областта са нормално проходими. В равнинните части настилките са предимно сухи, в усойните райони – мокри, а в планинските райони – обработени срещу заледяване, заради по-ниските температури.

Опасност от свличане на земна и скална маса има по направленията Бачково-Нареченски бани, Югово-Лъки и Кричим-Девин, както и в района на проходите Козница и Стражата. Проходът Троян-Кърнаре е отворен за движение на всички моторни превозни средства. Забранено е движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци.

Причината е намален габарит на пътното платно на мост, а срокът на забраната е до 20 декември. До 22 декември остава ограничено движението по пътя Карлово-Баня, заради ремонт. Обходният маршрут за водачите за посока София е през гр. Баня – с. Марино поле – град Карлово и път I-6 Карлово – София. За посока Бургас водачите трябва да минат през гр. Баня – с. Васил Левски и път I-6 Карлово – Бургас, съобщава Фокус.

Трафикът в град Пловдив се извършва с нормална интензивност и без затруднения. По-натоварено движение се отчита единствено по булевардите в централната градска част. Пътните настилки в града са сухи и нормално проходими.