Заради бурен вятър и силна турбуленция, редовен полет на австрийките авиолинии от Виена - OS797, не успя да кацне в София в неделя вечер. По разписание, това трябваше да се случи в 18:00 часа.

След два неуспешни опита, ужасяващо клатушкане, куп негативни емоции и преживян ужас от пътниците, в крайна сметка се е наложило самолетът да бъде пренасочен към летище "Отопени" в Букурещ, където се е приземил в 18:53 часа местно време, съобщава 24 часа. 

„Тръгнахме с 30 минути закъснение от летището във Виена. При приближаването на Летище София имаше много облаци и много тежка турбуленция", разказва пред bTV Ива Петкова, която е сред пасажерите на полета от австрийската столица.

"Закъсняхме с още половин час в опити да кацнем в София. Пренасочиха ни към Букурещ, където сме и в момента“, допълва Ива, която със сигурност ще трябва да почака до утре преди да се прибере у дома.

Друг пътник в самолета коментира, че всички аларми - звукови и светлинни са се включили при опитите на самолета да кацне:

 "Беше като филм на ужасите, всички пищяха, а аз можех само да се кръстя и очаквахме да се случи най-лошото."

След успешното кацане в Букурещ и преживения ужас, част от пътниците са решили да слязат в румънската столица и оттам да тръгнат към България на свои разноски.

Първоначално пилотът е искал да върне всички във Виена, но въпреки неговото желание, е имало и такива, които са предпочели да слязат и да продължат към София който, както намери с личен и обществен транспорт.

Друга част обаче, сред които и Ива Петкова, ще се завърнат обратно със същия самолет във Виена по-късно тази вечер, където ще преспят на разноски на австрийските авиолинии и утре ще направят нов опит да кацнат в София.

От сайта на летище София става ясно, че заради лошото време е анулиран полет за Рим, пренасочен е друг от Франкфурт, анулирани са и полети от Дубай и Милано.