Трима ученици от Спортното училище във Велико Търново са бити с бухалки от други тийнейджъри. Причината за побоя е момиче, съобщиха от полицията в града.

Екшънът се разиграл в района на пазара в квартал "Бузлуджа" във вторник. Десетки минувачи са станали свидетели на саморазбравата. Те незабавно подали сигнал на телефон 112. На мястото пристигнали линейка и екип на полицията. Извършителите били избягали, а двамата деветокласници и приятелят им седмокласник били целите в кръв, със синини, оттоци и избити зъби.

Трите момчета незабавно били откарани в Спешна помощ. Единият от учениците е пострадал по-тежко, а другите двама са освободени за домашно лечение.

"Сигнал е подаден вчера. Извършителите са задържани, те са 16-17 годишни. Касае се за любовна драма, за момичета, изяснено е. Всички ученици са от Велико Търново. Има информация, че е използвана бухалка, но тепърва предстои събиране на доказателства", коментира директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов.

В същото време във вторник е получен сигнал от будни граждани, които са съобщили, че обновената фасада на Спортното училище е била надраскана от вандали.

"Незабавно изпратихме служители и установихме извършителя. Спрямо него ще бъдат предприети действия по отношение на извършената от него проява", обясни Машов.