Досегашният зам. кмет на жилищен район "Тракия" Йордан Илиев поема управлението на Общински институт "Старинен Пловдив" по личния избор на кмета Иван Тотев, стана ясно днес. Въпреки обявения конкурс, кметът днес подчерта, че лично е избрал 41 годишния Илиев, тъй като проведеният конкурс не е завършил с одобрена кандидатура.

Тотев каза още, че основното изискване към новия директор ще е да направи Стария Пловдив видим за света. Като начало, самият кмет имал достатъчно идеи, които да се реализират.

Йордан Илиев е магистър по българска филология с допълнителна професионална квалификация по журналистика, работил е като учител, преди да бъде издигнат за зам. районен кмет в общинската администрация. Той е семеен, с две деца.

212 000 туристи са посетили Стария Пловдив през последните две години, приходите от билети за музеи в резервата през миналата година са 490 000 лв. Крайната цел на новия директор е да увеличи приходите, като улесни продажбата на билети от всички туристически информационни центрове, засили работата с фондация "Пловдив 2019", засили присъствието на уникалното Трихълмие във виртуалното пространство.