Съюзът на превозвачите и националната асоциация на земеделците, изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов с настояване за незабавна отмяна на спорните промени в Закона за данъка върху добавената стойност или тримесечна отсрочка, който задължава ведомствените бензиностанции да поставят фискални и нивомерни устройства.

Съюзът на превозвачите с лице Илиян Филипов са възмутени от направените на 24.12.2014 година тихомълком и без обществен дебат промени в Закона за данък върху добавената стойност,изискващи невъзможни за изпълнение задължения от страна на превозвачите и земеделските производители.

От първият работен ден на  годината от НАП започнаха масови проверки на ведомствените бензиностанции и съставят актове за нарушения на онези обекти, в които все още няма изградена свързаност с финансовите служби.

„По този начин ощетяват големите превозвачески фирми. Изчисленията, които направихме е, че всеки месец ние ще имаме по 25 хиляди лева допълнителни разходи.Освен това няма да бъдем конкурентноспособни и ще губим клиенти, които ще предпочитат чужди превозвачи от Румъния и Турция. Това ще се отрази веднага и на икономиката на страната” заяви пред репортер на TrafficNews.bg,  Илиян Филипов, представител на съюза на превозвачите в Пловдив.

„Настояваме за тримесечна отсрочка, за да може да отреагираме адекватно, тъй като е ясно, че закона няма да бъде отменен или променен” допълни Филипов

Той добави още, че след съвместни разговори със Съюза на земеделците са стигнали до решение, ако управляващите не вземат мерки,  ще стигнат до протестни действия, изразяващи се в блокиране на важни пътни артерии.

TrafficNews.bg