Тридневен снеговалеж обхваща страната. Това вещаят синоптиците. Снегът ще започне да вали още тази нощ. В Пловдив през нощта облачността ще е значителна и ще превали слаб сняг. Според прогнозата, снегът ще завали след 22 часа тази вечер и ще продължи да вали до сутринта. В петък снегът ще се върне, но през нощта и няма да спре до събота вечерта.

Утре през деня времето ще бъде с променлива облачност. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. С него ще нахлува и студен въздух. Минималните температури ще бъдат между -4 и 1 градуса. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 0 и 5 градуса. 

В зимните курорти до Пловдив - Чепеларе и Пампорово също се очаква тридневен снеговалеж, но там валежът ще бъде по-обилен. 

В Ловешко снеговалежът започна. Там има навявания и закъсали автомобили и тирове. Сняг вали в Западна и Централна България. 

 

Атмосферното налягане ще се понижи, доближавайки се до средното за декември.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо с превалявания от сняг. Ще духа силен, по върховете и бурен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места ще превали дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта ще се усилва

В четвъртък са възможни само изолирани слаби превалявания от сняг, главно в планинските и североизточните райони, количества до 2-3 л/кв.м. В петък - без валежи.

TrafficNews.bg