Задържаха шофьорката на лекия автомобил, който участваше в катастрофата на АМ "Тракия", съобщава Нова тв. 29-годишната Цвета Таскова, управлявала автомобила, е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години отново е правоспособен водач. Днес пробите й за наркотици и алкохол са били отрицателни. Тя е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията. Утре прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго. По-рано тя отказа медицинска помощ и преглед по думите на медици. 

Преди време шофьорската книжка на Цвета Таскова била отнета заради употреба на алкохол. От две години тя отново е правоспособен водач.

Прокуратурата е започнала разследване за нарушаване на правилата за движение по пътищата, от което по непредпазливост са причинени смърт и телесни повреди на повече от едно лице.

Заради трагедията кабинетът обяви 14 април - събота, за ден на национален траур. Знамената ще бъдат спуснати наполовина. Правителството и президентът Румен Радев изказаха съболезнования на близките на загиналите. Патриарх Неофит отправи молба към Бога за бързото възстановяване на ранените.

Според разказите на свидетели до произшествието довел опит за изпреварване на автобуса. Автомобилът - синьо "Рено" с плевенска регистрация, обаче закачил средната част на рейса.