"Аз съм съветник на президента, разбира се, съм участвал в разговорите, но не мисля, че нито аз, нито президентът е подведен. Той каза истината такава, каквато е", каза пред БТВ Явор Гечев, съветник на президента и бивш служебен министър на земеделието.

В бюджета на Министерството на земеделието, когато се отвори страницата на парламента, неразделна е с 3-годишната прогнозата, в 2025 г. на практика фигурира сумата от 340 милиона, обясни той.

Закон не се дава от вчера за днеска, има различни процедури, които протичат различно време до един месец. "Когато дадеш първоначалния вариант на един закон, след това има забележки от всичките министерства - 40 стр са забележките от Министерството на земеделието", добави още Гечев.

По думите му една от тях е въпросното писмо, което излезнало по отношение на възразяването на Министерството на земеделието.

Според него, 700 000 дкр са точно декарите, които не са заети с договори, тоест които лесно могат да бъдат продадени.

"Това не е случайна грешка, категорично фактите доказват, че е имало намерение за продажбата на тези земи. Не е въпросът, че Асен Василев е излъгал, въпросът е, че го хванахме", твърди Гечев.

Министерството на земеделието е възразило в официалния си документ.

"Асен Василев каза, че не е виждал тази таблица. Това не е вярно, всичките забележки и таблици за отстраняването на забележките се подписват само от министър", заяви още Гечев.

Той добави, че средносрочната бюджетна прогноза за 2025 г фигурира вече в бюджета.

Асен Василев: Радев се поддава на фалшиви новиниЗаконът съдържа 109 члена и 16 преходни заключителни разпоредби, каза той