Мъж и жена са тежко ранени, а причината е взрив на газова бутилка в Пазарджик.

Инцидентът е станал снощи около 19:00 часа в апартамент на ул. „Генерал Гурко“. Четирима пожарникари са успели да загасят огъня за около час, пише DarikNews.bg

Двамата пострадали – 55-годишен мъж и съпругата му на 53 години, са с изгаряния от I-II степен по ръцете и лицето. Транспортирани са от екип на Спешна помощ в МБАЛ-Пазарджик. Унищожен е прозорец.

Експлозията е станала на балкона на апартамента, където е била е монтирана газовата бутилка с пропан-бутан, захранваща готварска печка.

Междувременно още една газова бутилка гръмна в къща в Смолян, като хората в нея оцеляха по чудо.

Инцидентът е станал към 08:50 ч. във вторник на улица „Мирчо войвода“ в смолянския квартал „Райково“. При взрива има изпочупени прозорци и домашно имущество, като в жилището имало и двама души, които не са пострадали.

В следствие на взрива тръгнал и пожар, който унищожил мебели и обзавеждане. По първоначална информация, хората тъкмо били разопаковали новозакупената газова печка за отопление и я подготвили за проба.

По неясни за сега причини, имало изпускане на газ и при самото запалване на печката, последвала и експлозията. Пожарогасенето е извършено от един екип огнеборци.