Истинската жега продължава да се разраства и в четвъртък. Горещата вълна от Европа се настанява все по-трайно у нас, като пикът е в четвъртък. Жълт код е обявен почти в цялата страна, като най-горещо ще се усеща в районите на Пловдив, Сандански, Велико Търново и Русе. 

През нощта ще бъде ясно и топло, съобщават синоптиците от БАН, а утре времето ще бъде слънчево и горещо. В следобедните часове в западните райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. В Рило-Родопския масив , на места в Средна гора , преди полунощ и в Тракийската низина ще има краткотрайни валежи от дъжд. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще настъпи леко захлаждане , главно в западните райони.

Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса на сянка. На слънце температурата ще е далеч над 40 градуса. В Испания например в най-топлата част от деня хората носят... чадъри, предаде репортер на TrafficNews.bg

Това обаче те го правят не, защото се надяват да завали, а за да се предпазят от слънцето, затова може да имитирате хората от снимката, ако идеята ви допада. 

Само днес до обед Бърза помощ са потърсили 30 души от района на Пловдив.  

TrafficNews.bg