Волтова дъга е причината за трудовия инцидент, при който пострадаха двама служители на Националната компания "Железопътна инфраструктура", пише БТВ. Това се случва при проверка на контактната мрежа в района на Видин.

Служителите на компанията са били на вишката върху релсите, за да извършат планирана проверка на мрежата, когато единият от тях е поразен от токов удар и пада, обвит в пламъци. Колегата му се впуска към него, за да му помогне, но също попада във волтовата дъга.

В резултат първият повален мъж получава над 80% изгаряния и е транспортиран към София, докато последствията за другия не са толкова сериозни, той е в реанимацията на болницата във Видин.   

"Около 10 часа получихме обаждане за станал инцидент, веднага реагирахме на място, пристигнахме на обекта. Знаем, че са пострадали две лица на възраст около 61 и 58 години, лицата са с действащи трудови правоотношения", обясни директорът на Инспекцията по труда във Видин Надежда Симеонова.

"Състоянието беше тежко и на двамата. Сложили са, стерилни чаршафи, увили са с фолио, което предпазва от загуба на топлина и предпазно фолио, за да не се продължава с инфекциите", добави д-р Иво Георгиев от ЦСМП-Видин

Тежък жп инцидент край Видин, има пострадалиТрудовата злополука е станала при ремонт на контактната мрежа